Idag blir det film

Idag ska jag och några kompisar spela in film. Vi har redan lagt upp några på YouTube. "Mackan" och "Homosexualls" heter filmerna. Och min kanal heter "vadsigerdu".

Direktlänk till mit YouTube konto:
http://www.youtube.com/user/vadsigerdu

Jag skulle lägga upp filmerna direkt på bloggen om jag viste hur man gjorde.
Vet någon hur man gör?


Orkar inte med rutin

Hade fering rutin planen till igår. Orkade inge göra något. Istället sölade jag som alla andra dagar.

Fin den ocksåFin den medIce med fin dräkt.
Bild: Min f.d.s kamera

Idag blir det hårt

Idag blir det hårt med dagsplaneringen. Dagen är fullbokad med 40 minuters pass av olika sorters arbeten. Jag ska börja kl. 09:00 och fortsätta fram till kl. 17:00 (working nine to five; bitch!).




Bild: Sur gammal digitalkamera


PowerDirector 5 kan suga min kuk!

PowerDirector 5 (PD5) kan suga
min kuk! Vet du varför?
För att den suger kuk!

PowerDirector 5 (PD5)
PowerDirektor är det "film-redigerings-program" som jag fick med min sura JVC videokamera, när jag köpte skiten.

Grejen är att PD5 är suger MER kuk än Windors Movie Maker!!! Och som almänt känt så suger den sistnämnda jävligt mycket kuk.

Att suga kuk
Att PD5 suger så mycket kuk beror på att den inte gör som jag vill!

När jag skulle formatera om/konvertera/göra om video filer till det format som Windows Movie Maker och Final Cut Pro känner igen (varför i helvete ska jag behöva göra det föresten!!!??? kameran kostade fan mycket), så blir inte filerna den kvalitet eller storlek som de andra.

Vad jag menar är att när jag "gör om" en video fil som är 17 sekunder lång till filformatet AVI så blir den flera gånger mindre i storlek. Och sedan när jag "gör om" en annan video fil som är 17 minuter lång så blir den flera gånger större!!!!

Vad fan är grejen? Ska det vara så jävla svårt att "göra om" videofiler till ett sorts filformat. Utan att de blir helt oförutsägbara jävligt sotara eller jävligt små

 

 

Sug min kuk PowerDirector 5!

Samma den där jävla JCV fittan! Sug min kuk!


Gavlegårdarna kan dra åt helvete!

Gavlegårdarna kan dra åt helvete för min del! Vi har haft ett takfönster som varit trasigt i ca 1 år nu. Hur fan kan det ta ett helt javla år för att byta ett takfönster?

Flera gånger har både Gavlegårdarna och deras springpojkar varit hit och kollat på fönstret. Varför ska de behöva kolla det flera gånger för?

Idag kom dom tillslut. Klockan 7 på morgonen! Att dom har mage och komma så tidigt! Dom har bankat här hela dagen. Och ändå inte blivit klara. Och som bajs på köttsåret. Lämnade de kvar en del rester från det gamla fönstret och en ram som var för stor. Vilka jävla nollor!

Bilder på resterna


Bilder: Min JVC

Hur konverterar man film?

Problem
Min sura JVC kamera har någon speciellt format av filer, som inte vill arbeta med min hemdator. Detta problem har jag haft sedan jag köpt kameran och försökt klippa ihop film.

Hjälp
För att få hjälp, så ringde till företaget (expert) som jag köpt kameran från. Dom sa att jag skulle tanka hem något annat program (Eftersom Windows Movie Maker suger kuk). Lyckades inte hitta något program som jag kunde tanka hem. Antingen så kostade de (som de inte skulle göra enligt expert), eller så litade jag inte på dem. 

Media rum
Det finns ett s.k. "media rum" i närheten. Med supergrejor till just filmredigering. Dom har Final Cut Pro ("bästa filmredigerings programmet"). Men ändå kunde inte datorn konvertera mina film filer. Nu försöker de hitta program som kan konvertera. Men det lär ta tid att hitta ett har jag förståt!

Konvertera färdiga filmer
Jag har försökt konvertera färdiga filmer till Windows Movie Maker. I hopp om att jag kan göra desamma, med de filmer som jag vill ta med till "Media rummet". På något konstigt sätt, när jag importerade video till Movie Maker, så blev filmen småklipp! Småklippen var inte hela filmen häller! Det var bara några få delar som kom med!



Så här ser min JVC ut:

Bild:http://www.paxtons.com.au/product_range/current/Video/JVC/JVC_Ev26.jpg


Min studieteknik

Min studieplatts
När jag studerar ska det finnas skrivbord och stol, dator och andra hjälpmedel, skydd för väder och vind och ett måste är någonstans med toalett nära till hands. Som t.ex bibliotek (inte stadsbibliotek, de tar betalt, och jag är snål och går ofta). Eller en kyrka. Bara det finns bord och stol etc.

För hällst vill jag sitta upp när jag läser. Om jag ligger ner blir jag sömnig.

Liksom med belysningen. Om den är för ljus eller mörk (mysig). Belysningen ska vara lagom. Utan några skuggor från ljuskällan eller ändringar i ljusstyrka. (Måln eller elektriker t.ex).

Viktiga hjälpmedel som jag vill ha när jag arbetar är pennor av färg, bläck och blyerts (samt ett sudd). Anteckningsblock och mapp till varje ämne är vicktigt. Ordböker från svenka till engelska och tvärt om. Uppslagsverk och synonymordbok på båda språken. (Även på finska ibland). Att ta rast är viktigt så jag ska alltid ha med mig något att äta till mellis och/eller lunch. Och sist men inte minst, något för att kopla av som ritbok, musikinstrument eller bara golv, bord och lår att trumma på.


Bästa koncentrationen
Oftast läser jag en text tyst för mig själv. Och det har fungerat mer eller mindre bra. Men jag vet inte om det är det bästa. För jag skulle nog behöva repetera texten flera gånger. Möjligen skulle det fungera bättre med att någon läser upp för mig. (Då behöver jag inte läsa om hela tiden). Eller att jag läser upp texten medans jag spelar in det, och till sist spelar upp mig själv om och om, och om, och om igen.

Jag orkar koncentrera mig mellan 20 och 30 minuter. Sedan måste jag upp och röra på mig. (Eller så behöver jag bara ta en paus när det behövs). Under tiden måste jag ofta ändra ställning och "vibbrera med benen". Sedan kan jag hålla på ett 20 - 30 minuters pass till. Men efter det måste det bli 5 minuter rast. Jag har funderat på att göra sammanfattningar till alla texter (eller dess del som jag läst) efter rasten. Utlagd tid är 15 minuter. Men jag vet inte om det är hållbart. För nästa pass börjar direkt inpå.


Bästa tiden för mig att lära mig är på eftermiddagen och kvällen. Mellan klockan 15:00 och 23:00. Då har jag dagsljuset till mitt förfågande för att filma, utöva fridluftsliv och tjänster.


Normalt studerar jag lite och ofta vid samma tider. Jag tror att lite och ofta beror på att jag inte orkar focusera längre perioder, och läger därmed ut tiden på små, frecventa, pass. Och samma tider beror på att jag måste ha kontroll på vardagen. Som ett kontroll freak.


Jag vill inte äta eller dricka när jag läser/studerar! Det är plugg som gäller. (Tror jag i dagsläget). Men mellis och lunch är en annan sak.


Om jag vill vara ostörd kan jag vara på biblioteket när de har öppet. (Bortsätt från de som tar med sina barn till biblioteket under föräldraledigheten, eller högljudda arbetarklass människor). Fast jag tror att det finns tysta läsrum i de flästa bibliotek.

 

 

 

Viktiga citat från "lådorna" i boken med relevantare info:

"Med bra studieteknik lär du dig snabbare och lättare."


"Ta på dig kläder som är sköna. Vem kan koncentrera sig med ett kliande tvättråd i nacken?"


"Rätt ljus är vicktigt. Ingen orkar vara koncentrerad om man hela tiden måste anstränga ögonen."


"Det är viktigt med egen studieplats där du har pennor, papper, ordböcker och annat du behöver."


"Du behöver en paus när koncentrationen sjunker.Om inte du är övertygad om att dina studier är viktiga, förstår inte omgivningen det heller."


Rutiner underlättar inlärningen och sparar tid.

 

 

 

Att tänka på


* Välj en studieplatts där du trivs.


* Sitt eller ligg bekvämt


* Se till att du har tyst eller rät sorts ljud runt dig


* Kontrollera att du har ordentligt ljus


* Kontrollera att du har med dig de hjälpmedel du behöver


* Ta paus när du börjar bli trött, vänta inte tills du är helt slut


* Förbered mat och dryck innan du börjar


* De till att du får vara ostörd.


* Studera varje dag, gärna vid samma tidpunkt


Twin Peaks Theme och film klippning

Lyssnar på Twin Peaks Theme och klipper ihop lite film. Låten är jävligt bra! Synd att jag inte har så bra film-redigeringsprogram! Den jag håller på med är SÄMRE än Windows Movie Maker! Snaka om dåligt program! Förut så kom jag på hur man kunde använda Windows Movie Maker. Men dumt nog så har jag glömt bort hur man konverterar mina filmer till den. Fuck vad segt!

Bild: Min JVC


En Turk, en svensk, en chilenare

Sammanfattning på föreställningen
Hur vi ska eller kan bete oss på den mångfald av idéer och kultur som vi lever i. Sådant som skiljer sig från våra egna. Och några av de förhinder det finns.

Det bästa med föreställningen
Att man blir påmind om hur den jobbiga verkligheten, egentligen inte är så jobbig. Utan en inkörsport till nya infallsvinklar, på hur man kan göra livet enklare, om man inte kategoriserar grupper efter sina fördommar.

Ett tema
Hur ska man då möta den verklighet som är så annorlunda från våra egna uppfattningar och idéer? Föreställningen ger några infallsvinklar, på hur man kan möta verkligheten som den ser ut. Vi kan t.ex ställa oss de frågor som så tydligt står i början på föreställningens program. Vad är rasism? Vem är rasist? Vem är svensk. Vad är svenskt. Föreställningen ger infallsvinklar på olika synsätt till dessa frågor. Och man kan då ställa sig själv frågan.

Bild: Skannad program till företällningen


Scemalagda dagar!

Äntligen ska jag börja med schemalagda dagar. Det blir sällan mycket gjort om jag inte har scemalagt det jag ska göra. Men nu ska det bli ändring! Tillsammans med scemalagda dagar blir det effektivt att följa och pricka av "att göra lisan" dag för dag.



Bild: Scannern hemma (hp psc 1210 all-in-one)


Som ni ser så har jag redan börjat. Det gick inte bra att söka jobb, för jag var arg över något :-D. "Roman" innebär att jag skriver läslogg (Älskad, saknad av J.C. Oates), och det gick ganska bra, jag vet inte riktigt hur man ska göra och jag kommer publicera dem snart. Snart ska jag klippa lite film (konstfilm)* här hemma hemma, med W MovieMaker!!!  Stavgång därefter ser jag fram emot. Och tills sist, för att avsluta dagen, så blir det teater med tillsammans med några stycken från min skrivarverkstad. Det sistnämnda ser jag fram emot!

konstfilm* Kolla mina konsfilmer på mitt YouTube konto: http://www.youtube.com/user/vadsigerdu


Filt är skit! YouTube sök på "Snuggie"! (eller "slanket")

Tydligen har man i USA kommit på att finns bättre alternativ till en vanlig filt när man soffar. Dom kallar den för "Snuggie". Skillnaden mellan en vanlig filt och en "snuggie" är att "snuggie" har armar. Vilket gör aktiviteterna i soffan enklare.









YouTube sök på "snuggie"!



Kolla speciellt på dessa parodier:

Från min favorit på YouTube. Collagehumor
http://www.youtube.com/watch?v=bdY7Adc1LRM&feature=channel_page

En annan kul kille gör parodi på "snuggy"
http://www.youtube.com/watch?v=h05ZQ7WHw8Y&NR=1

Hemma igen efter stgan

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat fre- och lördag natt - med taskig sömn - i stugan. 
  
Där sorterade jag mina lådor med egendom och plockade med det jag ville ha med mig hem. Jag organiserade också lite med den röra som råder i det kaos av bygge och förvaring. Tog kaffe raster litte då och då. Sedan så blev det litte bastu, TV, skriva och självklart sjunga.

Tyvär kunde jag inte ta några bilder för JVCn min blev fylld av filmer, efter att jag filmat lite i två minuter.


Spöke på skallen när jag sågar i stugan
Bild: Sunkig gammal digitalkamera
Men här är en sexig bild på mig mig för några år sedan.


Vilka är det som läser min Blogg ?

Jag ser att den 17 september så var det hela 5 stycken unika besökare. Vilka var det som kolla? Svara mig! Vilka är ni mina små döttrar?


 

Underifrån arg profilbild
Bild: Min JVC


Världens längste man är "turk"!? - Sultan Kosen 2.47cm och 27år

"Världens längste man är turken Sultan Kosen" sade damen på tv4 nyheterna igår vid kl.22:00! Dirket när hon kallade mannen för turken så tänkte jag på att det lät helt fel. Säg ordet turk och lyssna på det. Det låter inte possitivt. Det är som ett nedvärderande ord för personer som kommer från Turkiet. Ni vet som när man är med sina rasistiska vänner och talat illa om turkar, att alla invandrare som är kriminella är "turkar" o.s.v. (även om det inte är turkarna som är det). Turk låter helt enkelt fel! Hur kunde tv4 kalla en människa för turk?

Däremot (on the contrary bitch!) låter det mer positivt att säga svensken, amerikanen, norsken, tysken och busen än att säga turken! Varför är det så? "En lång svensk" låter okey. "En lång turk" låter som något finentligt i likhet med att som vit snubbe säga neger (på amerikanska) till en myrkhyad kille (i amerika) som är en av de s.k. brother, bro, niger och liknande 'shit' (inte som Obama!). 


  • Varför är det mer okey att säga busen än turken?

    Bild kopierad från Yahoo
    Bild kopierad från Alta Vista bilds sökning

Blev ingen flim klippning!

Skulle få klippa och klistra lite med Final Cut Pro idag. Men det blev inte av för att personen-som-skulle-visa-mig-hur-man-gör inte var på platts. Jag fick höra att han skulle komma senare. Men jag orkade inte vänta, för jag var trött av dagen.



Ni kan kolla på de filmer jag luckats få ihop på youtube. Sök på Art of trash, Morningboy, 51 things och/eller Flugpapret.

Bilden togs där jag står
En kompis tog den här med mor sinns kamera en dag. Bilden tagen i
ett, delvis, annat sammanhang

En konstnärlig sida av mig...

Mina Planer

Det är känt för mig att jag tar mig an väldigt många projekt, och gör många planer. Som att göra film och skriva, skapa bättre relationer med nära och kära, jobba för ett lyckligare liv, bli värdels idrottare och andra helt orealistiska projekt och planer som aldrig kommer till verk. Jag har alldeles för höga krav på mig själv.
     För det är så att de flästa, om inte alla, planer som jag gör mig aldrig kommer till verk. Jag kan låna ett tiotal böcker ibland och vara helt inriktad på att läsa och skriva något genialt om dem. Jag kan göra ett helt orealistiskt träningsprogram, utan någon som helst prövning på att min kondition klarar det. Och en massa andra, ibland helt ointressanta, planer kan jag göra mig, och alldrig utföra och slutföra dem.
     Men jag har till viss grad lärt mig att reglera den massa av antaganden som jag tar på mig. Som med böckerna. Jag behöver inte läsa dem. Och jag vet att jag inte orkar skriva något genialt om dem. Så jag kan enkelt gå tillbaka med dem till biblioteket eller bokhyllan. Samma sak med träningsplanerna. Fan jag orkar inte hålla på så hårt som jag tror mig kunna göra. Och jag behöver definitivt inte ta mig ann ointressanta planer. Och det är okey.
     Jag måste lära mig att reglera andra planer! Jag måste förstå att jag bara är männsklig. Att jag inte kan utföra projekt, som jag tror mig kunna klara. Jag måste förstå att jag inte behöver ha höga krav på mig själv.

Ice med fin dräkt.
Min f.d. tog denna bild med sin kamera på vår typ 4 date.

Man behöver inte vara världens bästa, eller ens dugligt bra, på något.


Blir ingen serie

Det blir ingen serie om boken "Att välja glädje" av Kay Pollak. Även om jag inte har försökt diskutera ett ända kapitel. Så vill jag inte bege mig in på det. Helt enkelt för att det är för personligt.

Omgjord bild av amslaget
Omgjord av mig själv. Inget illa menat för någon med denna karikatyr.

Första serien - Om boken "Att välja glädje" av Kay Pollak

Tänkte börja med en serie som grundar diskussion kring boken "Att välja glädje" av Kay Pollak 2001. Jag utgår från egna tankar kring det som sägs i boken. Eventuellt kommer jag diskutera vad andra har sagt också.

Viktigt att nämna är att jag är väldigt noob i både bloggning och argumentering. Så förvånas inte av att det är något som är konstigt. (Som om någon skulle förvånas av det som står i en blogg).


Jag vill gjärna ha en diskussion här på bloggen. Så var med på vad som kommer framöver.

Bilden hittade jag på en google sökning.

Bilden hittade jag från en Google sökning


Vem är Pär? Och vad vill Pär?

Jag fick min andra kommentar till bloggen någonsin idag! Det var någon som kallade sig Pär. Pär tippsade om att jag gärna skulle skriva på svenska, för att min engelska stavning inte var korrekt. Eller att jag skulle "fortsätta och plugga järnet". (Så stavningen antar jag).

Men vem är denne Pär? Och vad vill Pär?

Är Pär någon som jag känner? Jag känner ju ingen Pär. Är det någon av de få som borde känna till min blogg som bara kallar sig Pär? Eller en främling som på något sätt stött ihop med min blogg? Även om jag blockerat funktionen att det går att använda sök motorer, och genom det hitta något av mina inlägg. Hur kunde Pär hitta mig?

Vad ville Pär med sin kommentar. Hanns kommentar om mitt inlägg "Fuck Microsoft 2007" 9/9-2009, var inte inriktad på dess budskap. Utan språket. Ville Pär håna mitt budskap i inlägget, genom att noncalera det, och istället påpeka något som inte har med saken att göra?

Fast man ska inte tro negativt om människors gärningar. Pär måtte ha gett mig konstruktiv kritik på mitt språk. och det tackar jag Pär för! Jag tror att det var det Pär ville.

Men hur har Pär hittat mig? Vem är Pär?

När jag ställer dessa frågor, kan jag inte tro att Pär gav mig konstruktiv kritik.

Men jag ska försöka! Det lär inte löna sig att vara paranoid.


Pär är någon som gav mig konstruktiv kritik



Eller?

Fuck Microsoft Word 2007!

Fuck Microsoft Word 2007!

Eventhoe Microsoft Word 2007 (MW07) was and is good, I shouldn't have to be puniched just because I have no patience or because I'm sheap, not good with computors, and/or poor. 

It all starded in the end of my High school time last spring. I had a hand full of leftover homework from the past. So I needed a good computor writing programe - that I fairly master - to use at home. Microsoft Word 2007 (MW07)- the one I fairly master - was the writing programe we had at school. (And thats why I masterd it...fairly).        
    
Any whay...

I found a 90 day "try out" demo. It worked just fine all the time that was left of school. It even worked a couple of days after graduation. So I could write stuff... If I would have whanted... But (MW07) 90 day "try out" had a negative downside to it's, attractive exterior.

The fucking programe whont go away!

Not like I wouldn't mind Microsoft Word 2007 staying around, with all the amazing possibilitys. But that shit don't work! 
    
Firs of al. I can watch anything I wrote on - retarded - WordPad, because all texts are saved and oppend with MW07. Eventhoe I write the text on - gay - Word Pad. Wich makes it imposible to change or write anything. I have to copy from MW07 to - the HIV - WordPad!
    
And second. I can't do anything about errasing MW07. Because I'm just an individual.
    
Last, but not least. Fuck WordPad! Fuck WordPad and it's stupid ass!

          Why can't this evil plague of tecnology, get the fuck out of my computor?


Fuck Microsoft Word 2007

A long time no seen

Helo the two people that has visited me the last fiew days. Long time no seen. How is everything going?

I havn't written anything the last fiew monts. Simply because I thaugts blogging was gay*. But now I'm back to write stupid things for you two to reed.


See you around.

Bye




gay* is something negative to mig. Not that I hate gay people. Just things that are gay. Like blogging for me a fiew days ago.

RSS 2.0